Méltóképpen emlékeztünk Kocsordon 1956 Hőseire egy ’56-os hős, Murányi Levente részvételével! 

“Angyal vidd meg a hírt az égből,
Mindig új élet lesz a vérből."

Márai Sándor

 Képek a Facebook-on!

Méltóképpen emlékeztünk Kocsordon 1956 Hőseire egy ’56-os hős, Murányi Levente részvételével! 

Kedves Kocsordiak!

Október 22-én délután rendeztük meg az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából ünnepi megemlékezésünket.

Az ünnepség kezdetén megemlékező beszédemben kihangsúlyoztam, hogy az ’56-os forradalom azon különleges történelmi események közé tartozik, melyek résztvevői közül sokan még ma is élnek, így az ő személyes elbeszéléseikből is megismerhetjük a történéseket.

Különösen szerencsésnek mondhattuk magunkat itt, Kocsordon, hiszen meghívásunknak eleget téve egy igazi történelmi személyiség, Murányi Levente ’56-os forradalmár és volt politikai elítélt, az ’56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója tette tiszteletét az ünnepségünkön és mesélte el személyes tapasztalatait.

Az ünnepi műsorról ezúttal is a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda és a Kocsordi Jókai Mór Általános Iskola növendékei gondoskodtak.
Az óvodás gyerekeket Rézműves Dalma és Makkai Lászlóné, az iskolás tanulókat pedig Bakosné Felföldi Anikó készítette fel.

Községünk jegyzője, dr. Szondi Szabolcs Adorján András-Kocsis l. Mihály. Mi volt 1956? című versét adta elő.

Ezúton is köszönöm a részvételt mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket!

Köszönöm az óvodás és iskolás gyerekeknek és felkészítőiknek a színvonalas ünnepi műsorszámokat és munkatársaimnak az előkészületek során végzett munkát!

Végül, de nem utolsósorban köszönöm Murányi Leventének, hogy elfogadta a meghívásunkat és megosztotta velünk tapasztalatait, gondolatait az ’56-os események kapcsán!

Barátsággal:
Földi István