Egy álmom valóra vált! ☺️
“Kocsord - Ahol érdemes letelepedni és családot alapítani”

“Kocsord - Ahol érdemes letelepedni és családot alapítani”

 

Kedves Kocsordiak!

Ahol érdemes letelepedni és családot alapítani - így írnak Kocsordról a megye legnagyobb példányszámú napilapjának, a Kelet Magyarországnak a Városaink, településeink nevet viselő magazinjának novemberi számában.

Büszke vagyok arra, hogy ilyen jelzőkkel illetik szeretett szülőfalumat. Ezért érdemes dolgozni és a települést szolgálni!
A cikk az alábbiakban olvasható:

„Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy modern infrastruktúrával rendelkező, minél szebb arculatú községet hozzon létre.
Kocsord vezetése fiatalos és lelkes munkájának, alázatának köszönhetően a településen – az elmúlt közel három évben- egy modernizálási, fejlődési folyamat kezdődött, melynek eredményét napról napra megtapasztalhatják a helyi lakosok és az itt áthaladók.
Az infrastrukturális fejlesztések keretében több ezer méter új járda és belvíz- valamint csapadékvízelvezető rendszer épül, újul meg a községben – főként közfoglalkoztatás keretében – sorolta Földi István polgármester.
Hosszú évek elteltével ismét van aszfaltozás a községben, melynek során a mellékúthálózat kritikus pontjait újítottuk fel, és nyertes pályázatunk esetén tovább folytatjuk a munkát.
A község arculatának szebbé tételében és az élhetőbb település létrehozásában nagy szerepet játszanak a parkosítási munkálatok: az elmúlt év során is több meglévő parkunkat újítottuk meg, valamint újakat is sikerült kialakítanunk. Idén tovább folytatjuk ez irányú munkánkat: pl. egész évben folyamatosan – az évszakoknak megfelelően – virágosítunk. Céljaink között szerepel a közösségi élet fellendítése, pezsgő közösségi élet létrehozása a településen, ezért igyekszünk változatos programokkal színesíteni a község életét. Ide sorolnám: a nemzeti ünnepeink alkalmából megrendezett eseményeket, megemlékezéseket, az idősek napi rendezvényünket, a falunapunkat, a „Tök jó délutánt”, az adventi forgatagot, Mikulás napi ünnepségünket, a Mindenki Karácsonyát és még sorolhatnám. Újdonság volt idén a „Fiatalok Kocsordért” közösség által szervezett májusfa díszítés a Művelődési Ház parkjában.
Az élhetőbb település kialakítása érdekében átalakítottuk a szociális ellátó rendszerünket is: több száz helyi lakos részesül lakhatási támogatásban, gyógyszertámogatásban, ismét csatlakoztunk a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, az első lakást vásárlók számára egyszeri támogatást biztosítunk, valamint szociális tüzelővel segítjük a helyieket.
Pályázati rendszerünk is sikeresen megújult: az elmúlt három évben közel 500 millió forint támogatást nyert önkormányzhatunk.
Összegzésként elmondhatom, hogy a fentiek nem valósulhatnának meg a képviselő-testület, és a polgármesteri hivatal kollégáinak összefogása nélkül, akik segítik a célok megvalósítását, a község fejlesztését, modernizálását, hogy egy még szebb, élhetőbb település váljon Kocsordból – emelte ki a polgármester.”

Barátsággal:
Földi István