Önkormányzat

Sneider Tamás, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke fogadott tegnap az Országházban

Kedves Kocsordiak!

A Magyar Országgyűlés alelnökével építő jellegű beszélgetést folytattunk Kocsorddal, az újabb pályázati lehetőségek benyújtásával kapcsolatosan, valamint hogy hogyan tudnánk a már eddig is sikeres pályázati rendszerünket tovább fejleszteni, mely már az eddigiekben is több száz millió forint támogatást jelentett a településnek.

Uborkapermetezés társadalmi munkában

Kedves Kocsordiak!

Fontosnak tartom, hogy egy településvezető aktívan vállaljon részt a község életében, a felmerülő munkák elvégzésében. Így tettem ezt én is, amikor ma délután permetezőt "ragadtam", hogy társadalmi munkában vegyem ki a részem az uborkatermesztéssel kapcsolatos munkálatok elvégzésében, hiszen a természet sem pihen hétvégén.

A Mezőfényi Nyárindító Fesztiválon jártam

Kedves Kocsordiak! A tegnapi nap folyamán részt vettem a Mezőfényi Nyárindító Fesztiválon testvértelepülésünkön. Az eseményt olyan jeles személyekkel együtt nyitottuk meg, mint Magyar Loránd Román Parlamenti Képviselő, Balogh Sándor Szatmár megyei Tanácsos és Brém László Mezőfény Polgármestere. Nagyon örülök, hogy részese lehettem egy ilyen jó hangulatú és változatos programokat kínáló rendezvénynek.....

Beérett a kocsordi uborka – megkezdődött az uborkaszedés!

Kedves Kocsordiak!

A mai nap folyamán a külső szakértőnk tanácsára megkezdtük az uborkaszedést az önkormányzati területen.

Nagyon örülök, hogy ezt az elképzelést is sikerült megvalósítanunk, hiszen indítványomra a képviselő-testület jóváhagyta ennek a bevételteremtő munkának az elindítását a községben, melyet önerőből hoztunk létre - közel 3000 méternyi területen.

Tájékoztatás: szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről

Tisztelt Szülők! 2016.január 1-jétől a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997.évi XXXI.törvény (a továbbiakban: Gyvt.) szabályozása alapján a települési önkormányzatok kötelezően ellátandó feladatként biztosítják a szünidei gyermekétkeztetést, melynek keretében a szülő kérelmére a települési önkormányzatnak napi egyszer – elsősorban helyben elfogyasztott – meleg ételt kell biztosítania valamennyi, a tanév rendjéről szóló EMMI rendeletben meghatározott iskolai szünidő......