Önkormányzat

Megkezdődött a Kossuth Lajos park előtti terület térkövezése

Kedves Kocsordiak!

Nemrégiben új parkot alakítottunk ki a községben a Kastély ABC-vel szemközti területen, amelyet a Képviselő-testület Kossuth Lajos parkká nyilvánított.

Elkezdtük a park környékének fejlesztését: a park előtti terület most új burkolatot kap az önkormányzati dolgozók által előállított térkövekből.

Folytatódik a parkosítás!

Kedves Kocsordiak!

A mai nap folyamán több vérszilvafa csemetét ültettünk el a főút két oldalának azon szakaszán, ahol már befejeződött az árok- és járdarendszer felújítás, valamint az optikai kábelek elhelyezésével járó földmunkálatok.

A faültetésben jómagam is személyesen részt vettem.

Kocsord a Kelet-Magyarország – Városaink, településeink különszámában!

Kedves Kocsordiak!

Községünk „Együttműködés a fejlődésért” szalagcímmel szerepel a térség legnagyobb napilapjának különszámában, amelyben a környék sikeres településeit, városait mutatják be. A cikk Kocsord fejlődését több oldalról is bemutatja, így például ír nyertes pályázatainkról, megújult szociális támogatási rendszerünkről, pezsgő közösségi életünkről, civil szervezeteinkről, egyesületeinkről és dolgozóinkról.

Megkezdődött a szociális tüzelőanyag támogatás és a lakhatási támogatás 2017. évi igénylése Kocsordon

Kedves Kocsordiak!

Ismét lehetőség van szociális tüzelőanyag támogatás, valamint lakhatási támogatás igénylésére.

Célom – a képviselő-testülettel együtt – településünk lakosságának szociális támogatása a lehetőségeinkhez mérten. Hiszen azért vagyunk, hogy Önöket segítsük és támogassuk!

Hamarosan megkezdődik a kocsordi MÁV épület és a peron modernizálása

Kedves Kocsordiak!

Már polgármesteri tevékenységem kezdetekor is célom volt a vasútállomás épületének és környékének, valamint a peronnak a modernizálása, fejlesztése.

Miért? Úgy gondolom, hogy településünk közösségi használatú épületeinek és környékeinek felújítása és modernizálása ugyanolyan fontos, mint a csapadék-és belvízelvezetők valamint a közúthálózat korszerűsítése.

Állampolgársági eskütétel Kocsordon

Kedves Kocsordiak! Ma délután polgármesterként első alkalommal vettem részt állampolgársági eskütételen, ahol Varga Zoltánné anyakönyvvezetővel és Andráskáné Rádi Bettina aljegyzővel fogadtuk Dr. Áder János Magyarország köztársasági elnöke által honosított honfitársainkat mezőfényi testvértelepülésünkről: Pelok Leventét és feleségét Pelok Luciát, Pelok Dalmát, Pelok Áront és Feigi Tamást...

A Kossuth Rádió ismét Kocsordon!

Kedves Kocsordiak! A mai nap folyamán a Kossuth Rádió képviselője keresett meg, aki a rohamosan fejlődő településről, a folyamatban lévő aszfaltozásról, a sikeres pályázatokról, a dübörgő közösségi életről - vagyis a Kraszna parti csodáról kérdezett. Köszönöm a megtisztelő felkérést, melynek természetesen örömmel tettem eleget. Vigyék tovább Kocsord jó hírnevét országszerte! A riportot szombaton 17.00 óra után hallhatják a Kossuth Rádióban.

Aszfaltozás Kocsordon 2.

Kedves Kocsordiak!

Ahogyan az előző tájékoztatómban már beszámoltam róla, sikeres belterületi utak felújítása tárgyában elnyert 14.985.090 Ft támogatási összegű pályázatunknak köszönhetően aszfaltozási munkálatok folynak a településen.