Felhívás - A helyi lakosok és a környéken élők biztonsága érdekében!

Felhívás - A helyi lakosok és a környéken élők biztonsága érdekében!

Kedves Kocsordiak!

Egy hosszú évek óta fennálló probléma megszüntetésének érdekében tettünk ma lépéseket dr. Szondi Szabolcs jegyző úrral, Andráskáné Rádi Bettina aljegyzővel és Menyhárt-Paczári Zsanett szociális szakemberrel.

Felhívás - A helyi lakosok és a környéken élők biztonsága érdekében!

A Dózsa-Deák utca kereszteződésénél él egy hölgy, körülbelül 40 kutyával a telkén, amelyről elmondható a szemrevételezés után, hogy sem a hölgy, sem pedig a kutyák számára nem megfelelőek az életkörülmények a rengeteg a hulladék, törmelék, állatürülék felgyülemléséből fakadóan. E miatt az ott élők többször felkeretek már bennünket, hiszen az említett problémák miatt az ő életkörülményeik is leromlottak a fertőzésveszély, a betegségek veszélye miatt.

A telken található épület kb. 2006-ban hatósági kényszerbontás során lebontásra került, tehát a telken lakóingatlan nem található. Felmerül a kérdés, hogy egy ember hogyan élhet ilyen körülmények között és felmerül az a kérdés is, hogy ő maga tisztában van-e azzal, hogy hogyan él és kényszeríti bele a környezetében élő embereket és állatokat ebbe a katasztrofális helyzetbe.

Szeretném elmondani, hogy önkormányzatunk és jómagam is magánemberként több alkalommal segítettünk már neki – többek között az elmúlt télen a rendkívüli hideg időjárás időszakában, amikor -16 és -20 fokban egy fa-bódéban vészelte át a telet a hölgy. A helyet elhagyni azonban sem a hatóságok, sem az emberek kérésére nem akarta.

Ahogyan a képeken is láthatják, olyan helyzet állt elő mostanra, amely tarthatatlan.

Felhívás - A helyi lakosok és a környéken élők biztonsága érdekében!

Miért?

Személyesen próbáltunk beszélni a hölggyel, hogy segítséget nyújtva számára számoljuk föl véleményem szerint ezen állatok állatvédelmi szempontból aggályos tartását, helyezzük el őket menhelyen és szabadítsuk meg őket ezektől a rossz körülményektől.

Próbáljon velünk és a környezetében élőkkel együttműködni, hiszen hosszú évek óta az ott élők a kutyák randalírozása, falkában mozgása rettegésben tartja őket.

Ez legfőképpen a kisgyermekes családokat és az idősebb korosztályt veszélyezteti, főként azért, mert az imént említett állatok nem higiénikus tartása súlyos fertőzéseket és betegségeket idézhet elő, melyet egy több mint 3.000 fős település nem tudna elviselni – legyen szó akár az embereket, akár az állatokat érintő betegségről.

Célom, hogy az ott élők több évtizedes problémáját megoldjuk, az ott élő hölgyet olyan helyzetbe hozzuk, hogy emberi körülmények között tudja folytatni az életét, és a kb. 40 kutyát megpróbáljuk elhelyezni olyan menhelyekre, egyesületek, alapítványok által, akik megfelelő körülményeket tudnak biztosítani részükre.

Tudomásukra szeretném hozni, hogy a mai nap folyamán több hatósági szervet, állatvédelmi egyesületet és alapítványt is megkerestünk.

Kívánom azt, hogy ez a probléma mielőbb megoldásra kerüljön, hiszen itt emberek és állatok egyaránt veszélyben vannak egy ember hanyagsága miatt.

Kérek mindenkit, aki tud segíteni, az segítsen minket munkákban – legyen az állatvédelmi egyesület vagy alapítvány az állatok mielőbbi elhelyezése érdekében.

A szükséges hatósági lépeseket az önkormányzat kezdeményezte a mai nap folyamán.

A képeket a mai nap folyamán jómagam készítettem, hogy lássák azt, milyen körülmények uralkodnak az említett telken, melyet mihamarabb szeretnénk megszüntetni.

Üdvözlettel:
Földi István