Megtartotta soron következő ülését Kocsord Község Önkormányzata

Megtartotta soron következő ülését Kocsord Község Önkormányzata

Kedves Kocsordiak!

A mai testületi ülés legfőbb témája az ebben az évben elvégezendő fejlesztések megtárgyalása volt.
Polgármesterként fontosnak tartom, hogy minden évben olyan fejlesztéseket végezzünk a településen – az előző évhez hasonlóan- , amely a község érdekét és fejlődését szolgálja.

 1. Ezért indítványoztam a testület számára a Kocsordi Köztemető parkolójának kialakítását. Hamarosan elkezdődnek az elfogadott árajánlat alapján a kivitelezési munkálatok. Kívánom azt, hogy ez az új parkoló és a körülötte kiépülő parkrendszer segítse a parkolást, és olyan környezet alakuljon ki, amely szebbé teszi a település arculatát.
   
 2. Kocsord Móricz Zsigmond Művelődési Házánál lévő kandeláberek felújítása keretében korszerűsítjük a park világítását egy új kamerarendszer kialakításával együtt, amely megvilágítja a Művelődési Ház parkját. Hamarosan megkezdődnek a munkálatok.
   
 3. A kamerarendszer kiépítése településünkön. Egyik részről a közbiztonság javítása, másrészt pedig az értékeink és befektetéseink megóvása sarkallott arra, hogy indítványozzam a képviselő-testület számára a beruházás megvalósítását. Ezen beruházás a Művelődési Ház környékét és az épület belső területét, valamint a közparkot is lefedné a legmodernebb kamerarendszerrel, valamint a Polgármesteri Hivatal és udvara is hasonló kamerarendszer kiépítésével újulna meg.
   
 4. Az előző évhez hasonlóan ebben az évben is benyújtjuk aszfaltozási pályázatunkat, melynek köszönhetően remélhetőleg közel 15.000.000 Ft értékben fogunk aszfaltozni, mert fontos a település infrastrukturális fejlesztése. Idén reményeink szerint aszfaltozásra kerül a Jókai utca (iskola utcája), valamint a Vörösmarty és Rózsa utca teljes szakasza.
   
 5. 2018. július 7-én lesz településünk falunapja. Elkezdődtek a szervezési munkálatok, hamarosan jelentkezünk az előzetes programokkal. Nagyon jó sztárvendégekre számíthatnak. Bízom benne, hogy idén még több résztvevő tiszteli meg jelenlétével a település napját.

Természetesen további napirendi pontok is megtárgyalásra kerültek.

Egy biztos: polgármesterként nem kívánhatok jobb testületet a mostani testületi tagságnál.

Köszönöm nekik, hogy mindenben támogatnak, ahogyan az imént említett fejlesztéssel kapcsolatos napirendi pontokat is teljes egyetértésben fogadták el.

Köszönöm a munkájukat, a bizalmukat és támogatásukat!

Üdvözlettel:
Földi István