Ünnepi képviselő-testületi ülés Kocsordon!

Ünnepi képviselő-testületi ülés Kocsordon!

Kedves Kocsordiak!

A tegnapi nap folyamán az unitárius templomban került megrendezésre ünnepi testületi ülésünk.

A helyszínválasztást több dolog is indokolta:

Egyrészt a 2017-es esztendő a reformáció 500. évfordulójának emlékéve.
Mivel községünkben esperesi hivatal működik, úgy gondolom, hogy illendő megemlékeznünk önkormányzati keretek között is erről az évfordulóról.

Másrészről a Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete konzorciumi megállapodást kötött Kocsord Község Önkormányzatával és együttesen pályázatot nyújtott be a kocsordi műemléki unitárius templom és környezetének fejlesztésére, a jelen kor számára látogatóbaráttá tenni és turisztikai értékké fejleszteni.

Ünnepi képviselő-testületi ülés Kocsordon!

Örömmel értesültünk, hogy a benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesült, amely hatalmas mérföldkő mind a község, mind pedig az egyház életében, melynek teljes összege 107.872.300 Ft. Ezúton is gratulálok Bartha Mária Zsuzsanna unitárius lelkész asszonynak és az unitárius egyháznak! Gratulálok a Képviselő-testületnek és Kocsord minden lakosának!

Úgy gondoltam, hogy ez az egyedülálló műemléki unitárius templom méltó hely arra, hogy nyilvánosságra hozzuk ezt a jó hírt és méltóképpen emlékezzünk a reformáció 500. évfordulójára.

Az ünnepi testületi ülésen részt vett Czellár István alpolgármester, Dr. Barkaszi Sándor, Gombos Lászlóné, Kósa Anita, Pajtás Zsigmond, Szabó Sándor testületi tagok, valamint meghívásunkra Bartha Mária Zsuzsanna unitárius lelkész és Szalay Kont református esperes.

Önkormányzatunk és a településen lévő egyházak között nagyon jó az együttműködés, az önkormányzat és az egyház vezetői, tagjai kölcsönösen számíthatnak egymásra az élet minden területén.

Úgy gondolom, hogy ez így helyes. Ezúton is szeretném megköszönni az egyházfők munkásságát településünk teljes lakossága nevében!

Köszönöm a részvételt mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték ünnepi rendezvényünket.

Üdvözlettel:

Földi István
polgármester