Községünk

Újabb sikeres pályázat! 107.872.300 Ft Unitárius egyháztörténeti, kulturális és turisztikai attrakció fejlesztésre Kocsordon!

Kedves Kocsordiak!

A Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete konzorciumi megállapodást kötött Kocsord Község Önkormányzatával és együttesen pályázatot nyújtott be a kocsordi műemléki unitárius templom és környezetének fejlesztésére, a jelen kor számára látogatóbaráttá tenni és turisztikai értékké fejleszteni.

Megkezdődött a Kossuth Lajos park előtti terület térkövezése

Kedves Kocsordiak!

Nemrégiben új parkot alakítottunk ki a községben a Kastély ABC-vel szemközti területen, amelyet a Képviselő-testület Kossuth Lajos parkká nyilvánított.

Elkezdtük a park környékének fejlesztését: a park előtti terület most új burkolatot kap az önkormányzati dolgozók által előállított térkövekből.

MEGHÍVÓ!

Kedves Kocsordiak!

Tisztelettel és szeretettel hívok minden kedves érdeklődőt a 2017. évi polgármesteri értékelő beszámolójára.

Időpont: 2017. december 4. 18:00 óra

Helye: Móricz Zsigmond Művelődési Ház

Folytatódik a parkosítás!

Kedves Kocsordiak!

A mai nap folyamán több vérszilvafa csemetét ültettünk el a főút két oldalának azon szakaszán, ahol már befejeződött az árok- és járdarendszer felújítás, valamint az optikai kábelek elhelyezésével járó földmunkálatok.

A faültetésben jómagam is személyesen részt vettem.

Kocsord a Kelet-Magyarország – Városaink, településeink különszámában!

Kedves Kocsordiak!

Községünk „Együttműködés a fejlődésért” szalagcímmel szerepel a térség legnagyobb napilapjának különszámában, amelyben a környék sikeres településeit, városait mutatják be. A cikk Kocsord fejlődését több oldalról is bemutatja, így például ír nyertes pályázatainkról, megújult szociális támogatási rendszerünkről, pezsgő közösségi életünkről, civil szervezeteinkről, egyesületeinkről és dolgozóinkról.

Hamarosan megkezdődik a kocsordi MÁV épület és a peron modernizálása

Kedves Kocsordiak!

Már polgármesteri tevékenységem kezdetekor is célom volt a vasútállomás épületének és környékének, valamint a peronnak a modernizálása, fejlesztése.

Miért? Úgy gondolom, hogy településünk közösségi használatú épületeinek és környékeinek felújítása és modernizálása ugyanolyan fontos, mint a csapadék-és belvízelvezetők valamint a közúthálózat korszerűsítése.

A Kossuth Rádió ismét Kocsordon!

Kedves Kocsordiak! A mai nap folyamán a Kossuth Rádió képviselője keresett meg, aki a rohamosan fejlődő településről, a folyamatban lévő aszfaltozásról, a sikeres pályázatokról, a dübörgő közösségi életről - vagyis a Kraszna parti csodáról kérdezett. Köszönöm a megtisztelő felkérést, melynek természetesen örömmel tettem eleget. Vigyék tovább Kocsord jó hírnevét országszerte! A riportot szombaton 17.00 óra után hallhatják a Kossuth Rádióban.

Aszfaltozás Kocsordon 2.

Kedves Kocsordiak!

Ahogyan az előző tájékoztatómban már beszámoltam róla, sikeres belterületi utak felújítása tárgyában elnyert 14.985.090 Ft támogatási összegű pályázatunknak köszönhetően aszfaltozási munkálatok folynak a településen.