Méltóképpen emlékezett Kocsord az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére.

Méltóképpen emlékezett Kocsord az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire

Kedves Kocsordiak!

Tegnap délután került megrendezésre településünk ünnepi megemlékezése az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére.

 

Polgármesterként nagyon büszke vagyok a település lakosainak nemzeti öntudatára, amely nem engedi hogy a hazáért véghez vitt hőstettek feledésbe merüljenek, hiszen nemzeti ünnepeink alkalmából rendszeresen szervezett megemlékezéseken egyre többen vesznek részt a helyi lakosok közül.

TOVÁBBI KÉPEK ITT.

Így történt ez a tegnapi nap folyamán megrendezett ünnepi megemlékezésen is.

Az ünnepi megemlékezésen jelen voltak a képviselő- testület tagjai, intézményeink dolgozói, civil szervezeteink vezetői és tagjai is.

Felkérésemnek eleget téve megtisztelte a rendezvényt jelenlétével az egyik legismertebb országgyűlési képviselő, Dr. Varga-Damm Andrea is, aki szinte már hazajár Kocsordra.
Képviselő asszony beszédében kiemelte a bátorság hegyeket megmozgató erejét valamint egy szép szavalattal örvendeztette meg a jelenlévőket.
Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta a meghívásunkat!

Polgármesterként pedig mi másról beszélhettem volna, mint az összefogás erejéről. Hiszen a márciusi ifjak felismerték, hogy az összefogás erejüket megsokszorozza, tudták, hogy nagy dolgokra képesek, ha összefognak.
Mindez igaz egy vidéki település lakóira is, Kocsordra is, hiszen mi is minden nap küzdünk, hogy szebbé élhetőbbé tegyük településünk.
Együtt hatalmas eredményeket tudtunk elérni az elmúlt években, és bízom benne, hogy ezt a munkát tovább tudjuk folytatni közösen a jövőben is.

A színvonalas műsorról ez alkalommal is a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda és a Kocsordi Jókai Mór Általános Iskola növendékei gondoskodtak.
Ezúton is köszönöm a gyermekeknek és felkészítőiknek a műsorszámokat.

Köszönöm mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket, hogy ismételten méltóképpen emlékezhettünk nemzetünk nagyjaira!

Barátsággal:
Földi István