Fejlesztő beruházásaink a megye első számú napilapjában

Fejlesztő beruházásaink a megye első számú napilapjában

Kedves Kocsordiak!

Önkormányzatunk ismét helyet kapott a Kelet-Magyarország hasábjain: ezúttal a térfigyelő kamerarendszer kiépítésével kapcsolatos beruházásunkról számol be a megye legolvasottabb napilapja.

Korábban már tájékoztattam Önöket arról, hogy indítványomra a képviselő-testület teljes körű támogatásával térfigyelő kamerarendszer telepítéséről döntöttünk a Művelődési Ház és a Polgármesteri Hivatal épületénél, értékeink megóvása, a közbiztonság javítása és a rongálások elkerülése érdekében.

Szeretném elmondani, hogy nagyon pozitív visszhangja van a településen ennek a beruházásnak.

Az erről szóló cikket a Kelet-Magyarország mai lapszámában és a mellékelt fotón olvashatják.

„Digitális őrszemek Kocsordon
Térfigyelő kamerák vigyázzák Kocsord közterületeinek rendjét, békéjét a községben. Kocsord. A közbiztonság erősítése, a közterületi értékek megóvása és a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása jegyében a falu polgármestere, Földi István javaslatára térfigyelő kamerarendszer telepítéséről döntött nemrégiben Kocsord képviselő- testülete. Reszkessetek bűnözők! – Első „körben” a művelődési háznál, illetve az intézmény környékén szereltek fel „digitális őrszemeket” a szakemberek, itt összesen 9 kamera gondoskodik a közbiztonság javításáról. A második ütemben a polgármesteri hivatal épületébe és udvarára kerültek új, modern eszközök, a két területen így összesen 14 kamera rögzíti a történéseket. A beruházás célja egyértelmű: a rendbontások, garázdaságok, lopások és egyéb jogsértések megelőzése, „baj” esetén pedig a történtek rekonstruálása, a rendőrség munkájának elősegítése. Nem sért személyiségi jogokat – A zárt hálózatban rögzített felvételeket két hónapig őrizzük meg, az eljárás nem sért személyiségi jogokat. Rossz hírem van a bűnözőknek, de jó a béke- és biztonságszerető kocsordiaknak: a technikai fejlesztések és bővítések ezzel még nem értek véget, folytatódnak, terveink szerint a temetőnél és a sportpályánál – nyilatkozta lapunknak Földi István, Kocsord polgármestere.”

Üdvözlettel:
Földi István