Igenis szükség van az M49-es gyorsforgalmi elkerülő út mihamarabbi megépítésére!

Igenis szükség van az M49-es gyorsforgalmi elkerülő út mihamarabbi megépítésére!

Kedves Kocsordiak!

Polgármesterként és megyei közgyűlési képviselőként is számtalan alkalommal több helyen szorgalmaztam már az M49-es elkerülő út mihamarabbi megépítését.

Vannak olyan kérdések, problémák, melyek nem évülnek el az idő múlásával és nem szabad, hogy csupán kampányígéretek maradjanak a megoldások. Az M49-es elkerülő út hiánya is egy ilyen probléma.

Ahogyan az a Kelet-Magyarország mai számában megjelent cikkből is látható, Kocsord a megye legveszélyesebb útjai közé tartozik.

A cikket az alábbi linken olvashatják: http://www.szon.hu/ime-a-legveszelyesebb-utak-a-meg…/3624123

Nem véletlen tehát, hogy megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy felhívjuk az illetékesek figyelmét erre a súlyos problémára. Fél pályás útlezárásokat, falugyűlést is tartottunk már ez ügyben, melyeken transzparensekkel is készültünk.

A legutóbbi megyei közgyűlési ülésen Csapó László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának vezetője elmondta: „Jövőre elkészülhet az M49-es út Györtelek és Ököritófülpös közötti szakasza”.

Üdvözlöm az ígéretet! Reméljük bízhatunk benne!

Polgármesterként és megyei közgyűlési képviselőként a jövőben is megpróbálok mindent megtenni a helyi lakosokkal karöltve annak érdekében, hogy teljes egészében megépülhessen az M49-es elkerülő út, csökkentve ezzel a balesetek bekövetkezésének esélyét és élhetőbbé téve Kocsordot az itt lakók és a térség számára.

Üdvözlettel:
Földi István