Kocsord község Díszpolgára!

Szabó Károlyné „Jucika Tanár Néni” Kocsord község Díszpolgára

Kedves Kocsordiak!

Nagy örömmel értesítek mindenkit, hogy indítványomra a tegnapi ülésén a Képviselő-testület „Kocsord község Díszpolgára” elismerő címet adományoz Szabó Károlyné „Jucika Tanár Néninek. Közismert településünkön Szabó Károlyné „Jucika Tanár Néni” Vöröskeresztes munkássága, aki 1963 óta tagja a Magyar Vöröskeresztnek.

Neki köszönhetően a megyében elsőként lett bázisiskola településünk általános iskolája. Szintén első bázisóvoda a megyében a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda. A Bázisovi programot Szabó Károlyné indíttatására három óvónőnk dolgozta ki, a Bázisiskola programot pedig 2001-ben, Luxemburgban dolgozta ki a Vöröskeresztes kollégákkal „Jucika Tanár Néni”.

A Vöröskeresztes munkásság színvonalát igazolja, hogy Kocsord három alkalommal adott otthont a Megyei Elsősegélynyújtó Versenynek.

2013-ban – 50 évvel Vöröskeresztes munkásságának kezdetét követően – rendezte meg Kocsord a Megyei Elsősegélynyújtó Verseny nagyszabású „Mentés földön, vízen, levegőben” programját, mely országos hírű lett. 2006-ban kiemelkedő oktató-nevelő munkájáért arany medált vehetett át, 2014-ben pedig megkapta a Magyar Vöröskereszt legmagasabb kitüntetését: a Magyar Vöröskereszt Csillagrendjét.

Munkásságának köszönhetően Kocsord elnyerte a méltán híres „Humanitárius település” címet, 2009-ben oklevelet, 2010-ben elismerő táblát kapott. Idén - sikeres pályázatának köszönhetően - továbbra is elnyerte településünk ezt a megtisztelő címet. Szabó Károlyné mai napig aktívan részt vesz a Vöröskeresztes munkában, elsősegély oktatást tart a gépjárművezetést tanulók számára. Úgy gondolom, hogy a közösségért és községünkért tett áldozatos munkájával méltán rászolgált a Kocsord község Díszpolgára címre is.

„Jucika Tanár Néni” az augusztus 20-i ünnepségen ünnepélyes keretek között adjuk át a díszpolgári cím adományozásáról szóló díszoklevelet, emlékplakettet és jelvényt.

Minden kocsordi állampolgár nevében mondhatom „Jucika Tanár Néninek”: Köszönjük!


Földi István
Kocsord Polgármestere