Természetbeni támogatás élelmiszer, ruházat valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában!

Természetbeni támogatás élelmiszer, ruházat valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában!

Kedves Kocsordiak!

A 2018. augusztus 1-jén érvényes gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsággal rendelkezők részére Önkormányzatunk a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/A. § (1) bekezdése alapján természetbeni támogatást nyújt élelmiszer, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában.

Az utalványok kiosztására 2018. augusztus 23-án (csütörtök) 14:00 és 16:00 között került sor a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Termében.
Akik nem tudták az utalványokat átvenni a fenti napon és helyszínen, azoknak lehetőségük lesz a Hivatal pénztárában felvenni, ügyfélfogadási időben.

Településünkön tárgyév augusztus 1-jén összesen 263 fő volt rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, ebből hátrányos helyzetű 81 fő, halmozottan hátrányos helyzetű 140 fő.
Kiegészítő gyermekvédelmi támogatásra 2 fő jogosult, ők fejenként 8400 Ft összegű készpénz-támogatásban részesülnek.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak gyermekeként 6.000 Ft, a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelők pedig gyermekenként 6.500 Ft összegű Erzsébet-utalványra jogosultak.

Barátsággal:
Földi István