Kocsord a Kelet-Magyarország – Városaink, településeink különszámában!

Kocsord a Kelet-Magyarország – Városaink, településeink különszámában!

Kedves Kocsordiak!

Községünk „Együttműködés a fejlődésért” szalagcímmel szerepel a térség legnagyobb napilapjának különszámában, amelyben a környék sikeres településeit, városait mutatják be. A cikk Kocsord fejlődését több oldalról is bemutatja, így például ír nyertes pályázatainkról, megújult szociális támogatási rendszerünkről, pezsgő közösségi életünkről, civil szervezeteinkről, egyesületeinkről és dolgozóinkról.

A cikket az alábbiakban olvashatják:

„ A település mottója a folyamatos fejlődés, modernizálódás. Ennek köszönhetően a település arculata is napról-napra szebbé válik. A fejlődés nem jöhetne létre együttműködő vezetőség nélkül. Nyertes pályázatainknak köszönhetően többek között megújult a település konyhája, új aszfaltburkolatot kapott több útszakasz. Sikerrel zárult az ASP központhoz történő csatlakozásra benyújtott pályázatunk, szociális tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó pályázatunk. Bízunk benne, hogy a jövőben a nyertes pályázatok közé sorolhatjuk majd a teljes körű óvodafelújításra valamint az unitárius egyház templomának és környéke fejlesztésére benyújtott pályázati kérelmünket is.

Megújult a szociális támogatási rendszerünk: bevezetésre került a lakhatási támogatás, rendszeres gyógyszertámogatást nyújtunk, újra csatlakoztunk a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez és ide sorolhatjuk a fent említett szociális tüzelőtámogatást is.

A közfoglalkoztatási pályázatoknak köszönhetően egyre szebbé tudjuk tenni a település arculatát, új járda-és árokrendszer épül, új parkokat hozunk létre és felfrissítjük a már meglévő zöldterületeinket - szebbé és élhetőbbé téve ezáltal a kocsordi lakosok mindennapjait. Az újításokat saját gyártású térkővel, járólappal, folyókával végezzük. A jövőben létre szeretnénk hozni egy Kft-t, melyen keresztül értékesíteni tudjuk ezeket a termékeket, ezzel is az önfenntartás irányába mozdulva.

A közösségi élet Nemzeti ünnepeinken az önkormányzat szervezésében közösen emlékezünk hőseinkre, nyári gyermektábort indítottunk, majálisoztunk, idősek napi ünnepséget szerveztünk, tavaly együtt szurkoltunk a magyar csapatnak az Európa Bajnokságon, Mikulás-házat és adventi koszorút készítettünk, közösen gyújtottunk gyertyát az adventi vasárnapokon és együtt voltunk a „Mindenki Karácsonyán” a Szeretet Ünnepén. Idén pedig sikeres falunapot tudhatunk magunk mögött, melyen rengetegen vettek részt.

A közösségi élet fellendítésében nagy szerepet játszanak egyesületeink, civil szervezeteink, a Kocsordi Nők Baráti Köre, a Kocsordi Hóvirág Nyugdíjas Klub, a Kocsord Sportegyesület, a Kraszna Horgászegyesület, a Vadásztársaság, Polgárőrség. A sportélet is sikerpályára állt: futballistáink újra a megyei II. osztályban rúgják a bőrt.

Mindezeket a sikereket nem könyvelhetnénk el egy olyan szakember gárda nélkül, akik mindenben segíti munkámat és Kocsord fejlődését – ők a hivatal dolgozói.”

Üdvözlettel:
Földi István