Megérkezett a szén Kocsordra!

Megérkezett a szén Kocsordra!

Kedves Kocsordiak!

Polgármesterként úgy gondolom, hogy önkormányzatként segítenünk kell a helyi lakosokat, az idősektől a fiatalokig, legyen szó nehéz anyagi helyzetről vagy egészségügyi problémáról is.

Ennek keretében került átalakításra szociális ellátási rendszerünk, amelynek keretében bevezettük a lakhatási támogatást, a gyógyszertámogatást duplájára emeltük, rendkívüli települési támogatásokat fizetünk, van első lakáshoz jutók támogatása, BURSA Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjrendszer és szociális tüzelőanyag támogatás is.

Megérkezett a szén Kocsordra!

Ahogyan arról már korábban beszámoltam Önöknek, önkormányzatunk már második alkalommal pályázott sikeresen szociális célú tüzelőanyag támogatásra.

Ebben az évben a tavalyihoz képest majdnem kétszerannyi, 940 mázsa barnakőszént nyertünk 3.581.400 Ft összegben.

Idén 515 db kérelem érkezett be az önkormányzathoz, amelyek elbírálása megtörtént, így 470 háztartás részesül szociális tüzelőanyag támogatásban, háztartásonként 2 mázsa mértékben.
Az előző évhez képest így több mint a duplájára nőtt a támogatásra jogosultak száma.

Az Ormosszén Zrt-től megérkezett az első szénszállítmány 25 kg-os zsákokba csomagolva, így a mai nap folyamán elkezdtük a szén kiosztását a jogosultak között, amely a szén érkezését követően folyamatosan zajlik majd.

Üdvözlettel:
Földi István