Nyilatkozat!

Nyilatkozat!

Támogatom az almatermelők összefogását és felajánlom a segítségemet vezetőiknek, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés képviselője, Kocsord polgármestere!

Tennünk kell a magyar termelőkért, amíg még vannak, és mostani tarthatatlan állapotot azonnal orvosolni kell!

Szeretném leszögezni, hogy nem politikai fogásként ajánlom fel segítségem, hanem politikasemlegesen, megyei közgyűlési képviselőként és polgármesterként is, legjobb tudásom és kapcsolatrendszerem szerint kívánok harcolni, hogy megoldást találjunk erre az évek óta húzódó problémára.

Ahogy a hétvégén is jeleztem a közösségi oldalamon, közel háromszázan írták alá azt a Részvételi szándéknyilatkozatot, amely a 2018-ban kialakult alacsony ipari alma felvásárlási ára ellen Termelői Összefogást hirdet meg.

http://haromhatar.hu/…/5618-osszefogtak-a-szabolcsi-almater…

A mezőgazdasági kistermelők nem először kerültek nehéz helyzetbe ebben az évben, sőt, hosszú évek óta felmerülő probléma a felvásárlási árak témája megyénkben. 
A meggy ára sem tette lehetővé azt, hogy hasznot hozzon a termelőknek ebben az évben, sőt, sok esetben még a ráfordított pénzösszeg sem térült meg. Ez az év a meggytermelők egyik legkritikusabb éve volt. Ahogyan a Termelői Összefogás is hirdeti, ugyanez a helyzet az almatermesztéssel kapcsolatosan is.

A legnagyobb probléma azonban az, hogy évek óta folyik a küzdelem a felvásárlási árakkal kapcsolatosan. 
A tavalyi évben a megye nagy részén sok gazda termését elverte a jég, így veszteséggel zárult a szezon, sőt, sokaknak hitelt kellett felvenniük, hogy ebben az évben is működtetni tudják a gazdaságukat. Számukra létkérdés, hogy ebben az évben legyen annyi bevételük, hogy legalább a tavalyi év kiesését pótolni tudják, de ilyen árak mellett ez lehetetlen, és ez ellen tenni kell.

http://www.szon.hu/tobb-szazan-tiltakoznak-az-alacs…/3950925

Sajnálatosnak tartom, hogy akik segíteni tudnának, nem hajlandóak reagálni a felmerülő problémákra, sok esetben még válaszra sem méltatják a termelők képviselőit. 
Úgy gondolom, nem ellehetetleníteni, hanem segítséget és jövőt kell adni a termelőknek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Én minden lehetséges módon segíteni kívánom a Termelői Összefogást. Innen is üzenem, hogy számíthatnak rám!

A napokban sajtótájékoztatóra is sor kerül a témával kapcsolatosan, amelynek részleteiről beszámolok majd Önöknek, valamint az illetékes szervekhez fogok levélben fordulni – legyen az Európai Parlamenti képviselő, országgyűlési képviselő stb.- , hogy ki a felelős ezekért az állapotokért és mit tudnak tenni ennek az áldatlan állapotnak az orvosolására.

Ki az, aki segít a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdáknak? Úgy gondolom, itt mindenkire szükség van!

Üdvözlettel:
Földi István

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés képviselője
Kocsord polgármestere

Elérhetőségeim:
Tel: 06-30/399-9818
E-mail: kocsord@kocsord.hu

Címkék