Polgármesteri beszámoló: 2016.06.05.

Polgármesteri beszámoló: 2016.06.05.

 

Ismét eltelt két hét, s van miről beszámolnom…

Megkezdtük a Kocsord-Mátészalka közötti kerékpárút rendbetételét, mely mostantól nemcsak biztonságosabb, de a turisták számára is vonzóbb lesz.

Szerdán Családi napot, pénteken Gyermeknapot tartottunk a helyi óvódásoknak, szülőknek. Hihetetlen élmény és feltöltődés volt a kicsik közt lenni!

Virágba borulnak parkjaink! Jelenleg a meglévőket szépítjük, hamarosan azonban újabb pihenőterületekkel bővítjük településünket.

Tegnap Trianon fájó évfordulójára emlékeztünk, először önkormányzati szinten is! Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt bennünket jelenlétével, előadóinknak pedig a színvonalas műsort!

Megújult a Gyöngyfüzér ovi kerítésének vasszerkezete és lábazata.

Konzorciumi megállapodást kötöttünk az Unitárius Egyházi megyei képviselőjével, hogy elindulhassunk egy uniós pályázaton. A pályázati dokumentáción dolgozunk, a látványtervek elkészültek, s közzé is tettem azokat.

Újragondoltuk és átdolgoztuk az óvoda pályázatot. Racionálisabb, kivitelezhetőbb, nyerhető anyagot állítottunk össze azért, hogy a helyi óvoda megújulhasson.

Mezőkovácsházán átvehettem a Humanitárius település megtisztelő címét, Kocsord nevében. Beszédemben szeretett falunkat méltattam.

A véradás fontosságára hívtam fel a figyelmet Orosházán, a Vöröskereszt Világnapi Ünnepségén.

A szinérváraljai református közösség 25 fős delegációja Kocsordon járt.

Átadtam a „Toru de gát” nyereményjáték győztesének új biciklijét. Remélem, jó hírét viszi településünknek a szomszédos Mátészalkára is!

Folytattam az idősek születésnapi köszöntését, a héten a 90 éves Elvira néninél jártam. Jó egészséget és további szép életet kívánok neki!

Letettem eskümet, hivatalosan is megalakult Kocsord új képviselőtestülete. Az ünnepélyen rengeteg itt élő vett részt, köszönöm a támogatásukat!

Szakértőkkel megkezdtük a hivatal folyamatban lévő ügyeinek, eddig gyakorlatának felülvizsgálatát. A hatékonyabb munkavégzés érdekében módosító javaslatokat dolgozunk ki.

A megújult, értékteremtő közmunkaprogramunk számos új területtel bővült, munkásaink szorgalmasan dolgoznak. Napi szinten, helyben tájékozódom az eredményekről.

Földi István
Polgármester


Unitárius egyháztörténeti, kulturális és turisztikai attrakció fejlesztés Kocsordon

Unitárius egyháztörténeti, kulturális és turisztikai attrakció fejlesztés Kocsordon

További információk  ITT

E-hivatal: KOCSORD