Polgármesteri beszámoló: 2016.06.05.

Polgármesteri beszámoló: 2016.06.05.

 

Ismét eltelt két hét, s van miről beszámolnom…

Megkezdtük a Kocsord-Mátészalka közötti kerékpárút rendbetételét, mely mostantól nemcsak biztonságosabb, de a turisták számára is vonzóbb lesz.

Szerdán Családi napot, pénteken Gyermeknapot tartottunk a helyi óvódásoknak, szülőknek. Hihetetlen élmény és feltöltődés volt a kicsik közt lenni!

Virágba borulnak parkjaink! Jelenleg a meglévőket szépítjük, hamarosan azonban újabb pihenőterületekkel bővítjük településünket.

Tegnap Trianon fájó évfordulójára emlékeztünk, először önkormányzati szinten is! Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt bennünket jelenlétével, előadóinknak pedig a színvonalas műsort!

Megújult a Gyöngyfüzér ovi kerítésének vasszerkezete és lábazata.

Konzorciumi megállapodást kötöttünk az Unitárius Egyházi megyei képviselőjével, hogy elindulhassunk egy uniós pályázaton. A pályázati dokumentáción dolgozunk, a látványtervek elkészültek, s közzé is tettem azokat.

Újragondoltuk és átdolgoztuk az óvoda pályázatot. Racionálisabb, kivitelezhetőbb, nyerhető anyagot állítottunk össze azért, hogy a helyi óvoda megújulhasson.

Mezőkovácsházán átvehettem a Humanitárius település megtisztelő címét, Kocsord nevében. Beszédemben szeretett falunkat méltattam.

A véradás fontosságára hívtam fel a figyelmet Orosházán, a Vöröskereszt Világnapi Ünnepségén.

A szinérváraljai református közösség 25 fős delegációja Kocsordon járt.

Átadtam a „Toru de gát” nyereményjáték győztesének új biciklijét. Remélem, jó hírét viszi településünknek a szomszédos Mátészalkára is!

Folytattam az idősek születésnapi köszöntését, a héten a 90 éves Elvira néninél jártam. Jó egészséget és további szép életet kívánok neki!

Letettem eskümet, hivatalosan is megalakult Kocsord új képviselőtestülete. Az ünnepélyen rengeteg itt élő vett részt, köszönöm a támogatásukat!

Szakértőkkel megkezdtük a hivatal folyamatban lévő ügyeinek, eddig gyakorlatának felülvizsgálatát. A hatékonyabb munkavégzés érdekében módosító javaslatokat dolgozunk ki.

A megújult, értékteremtő közmunkaprogramunk számos új területtel bővült, munkásaink szorgalmasan dolgoznak. Napi szinten, helyben tájékozódom az eredményekről.

Földi István
Polgármester