Polgármesteri beszámoló: 2017.01.02.

 

Polgármesteri beszámoló: 2017.01.02.

Polgármesteri beszámoló (2016.12.01. - 2016.12.31.)

 

Kedves Kocsordiak!

Az alábbiakban kívánok számot adni a fenti időszak eseményeiről:

A vízügyi hatóság felajánlását követően munkásainkkal kivágtuk azt a 6 méteres ezüstfenyőt, amely Mindenki Karácsonyfája lett a Művelődési Ház előtti téren.

Közösen gyújtottunk gyertyát minden vasárnap a falu nagy adventi koszorúján.

Megérkezett a Mikulás Kocsordra! A Mikulás-napi ünnepségen műsorral kedveskedtek a Gyöngyfüzér Óvoda és a Jókai Mór Általános Iskola növendékei. A Télapó ajándékkal örvendeztette meg a gyermekeket - az önkormányzatnak és felajánlásoknak köszönhetően.

Megkezdődött a Kátyó feltöltése az Iskola-tó területéről kitermelt földdel, mely a későbbiekben piacnak, játszótérnek adhat otthont.

A Polgármesteri Hivatal dolgozóit is meglátogatta a Mikulás, akik egész éves szorgalmas munkájukkal kiérdemelték a Télapó jutalmát.

Megtartottam első féléves polgármesteri beszámolómat. A számadás két részből tevődött össze: egy rövid kisfilmmel indítottuk az estét Kocsord sikertörténetéről, melyet hamarosan Önök is láthatnak majd honlapunkon és a kábel televízióban. Ezt követően pedig sor került a diavetítéssel egybekötött beszámoló megtartására. Köszönöm mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket! Az erről szóló videót megtekinthetik a kocsord.hu honlapon.

Fehér mésszel megjelöltük az önkormányzat tulajdonában lévő fenyőfákat a tolvajlás megelőzése érdekében.

Újabb nyertes pályázatot könyvelhetünk el! Önkormányzatunk az ASP központhoz történő csatlakozásra 6.810.468 Ft-ot nyert el!

Megválasztásomat követően az alábbi pályázati összegeket sikerült már elnyernünk:

  • konyhapályázat 9.292.804 Ft összegben,
  • rendkívüli települési támogatás 8.795.328 Ft összegben,
  • szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatás 2.110.740 Ft összegben,
  • most pedig ASP csatlakozásra 6.810.468 Ft-ot.

Remélem, hogy a még elbírálásra váró óvoda pályázatot és unitárius egyház pályázatot is - az eddigiekhez hasonlóan – sikerként könyvelhetjük majd el!

Közmeghallgatást tartottunk, amelyről a videofelvétel megtekinthető a kocsord.huhonlapon.

Az ónos eső miatt csúszós utakat folyamatosan szórjuk homokkal sóval.

Megtartottuk a kocsordi Mindenki Karácsonyát, mely az adventi rendezvénysorozat záró eseménye volt. Az ünnepség rengeteg résztvevővel zajlott. műsorral kedveskedtek a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda és a Jókai Mór Általános Iskola növendékei. Megtisztelték jelenlétükkel ünnepi műsorunkat a településünk civil szervezetei (például a Kocsordi Nők Baráti Köre és a Nyugdíjas Klub tagjai). Egyházunk képviselői ünnepi áldást mondtak rendezvényünkön. Az önkormányzat – forralt borral, forralt teával, mézeskaláccsal és sütőtökkel kedveskedett a jelenlévőknek.

Közös karácsonyi programon vettünk részt a Hóvirág Nyugdíjas Klubbal. Szaloncukorral, üdítővel és új fényforrással kedveskedtünk nekik cserébe - a nyáron kívülről teljesen felújított és térkövezett épület után. Jövőre szeretnénk belülről is rendbe hozni az említett klubépületet.

Megkezdtük a Panda Park téliesítését, csatornarendszerének tisztítását, az ott lévő örökzöldek ágainak felnyesését, csinosítását – már készülve 2017-re, amikor megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy kialakuljon egy kedves játszótér és pihenőpark a kocsordi családok számára.

Új informatikai eszközök érkeztek a Polgármesteri Hivatalba a nyertes ASP pályázatnak köszönhetően. Az új számítógépek Windows 10 operációs rendszerrel, Office 2016 programcsomaggal, 22 colos BenQ monitorral, multifunkciós HP lézernyomtatóval, rack szekrénnyel, szünetmentes tápegységgel, hálózati switch-el, új billentyűzettel és egérrel érkeztek, valamint 8 db kártyaolvasó is a beszerzés részét képezi, mely az új személyi igazolványok olvasására alkalmas. Az eszközbeszerzés 3.149.768 Ft-ba került, mely a pályázati összegből kerül finanszírozásra.

Üdvözlettel:
Földi István