Polgármesteri beszámoló: 2016.11.28.

Polgármesteri beszámoló: 2016.11.28.

Polgármesteri beszámoló (2016.11.05. - 2016.11.27.)

Kedves Kocsordiak! 

 

Az alábbiakban kívánok számot adni a fenti időszak eseményeiről:

A Művelődési Ház és a Takarékszövetkezet előtti területen elültettük az árvácskákat, hogy ősszel is virágozzon Kocsord.

Elkészült Kocsord történetében az első Mikulás-ház, amelyet a gyerekek is meglátogathatnak majd.

Ismét a megyei sajtóban szerepelt Kocsord: a Kelet-Magyarország ezúttal a szociális célú tüzelőanyag pályázatunkkal kapcsolatosan (elnyert összeg: 2.110.740 Ft) és a Kocsordi Nők Baráti Körének elnök asszonya születésnapja alkalmából írt rólunk.

Megtartottuk VI. Márton-napi rendezvényünket, amely alkalomhoz illően a konyhán is sült libacomb volt a menü.

Meghirdettük adventi rendezvénysorozatunkat: közös adventi gyertyagyújtásokat, látogatható Mikulás-házat, kívánságládát, melyben a gyermekek elhelyezhetik a Mikulásnak írt kívánságlistájukat, Mindenki Karácsonyát. A programok intézményeink növendékei és az egyházfők részvételével zajlanak.

A Polgárőr Egyesület részére átutalásra került a 240.000 Ft-os éves támogatás összege. Köszönjük a közbiztonság érdekében tett erőfeszítéseiket!

Parlamenti látogatásra vittük el a közfoglalkoztatottak közül kiemelkedő munkát végző személyeket. A csoportot elkísérte településünk jegyzője is.

A Kocsordi Nők Baráti Köre szervezésében Erzsébet-napi bált tartottunk, mely a korábbi évekhez hasonlóan nagyon jó hangulatban telt. Köszönjük a szervezők munkáját!

A Kocsordi Unitárius Egyházközségben Dr. Abrudbányai Fikker János népnevelő tartott előadást.

Jóízű kávéval leptem meg a közfoglalkoztatottainkat, akik nagyon sokat tettek Kocsord épüléséért.

Átvehették bizonyítványukat az augusztus 1-jén indult parkgondozói tanfolyamon végzett személyek. Szívből gratulálok mindenkinek!

Üzembe helyeztük a térfigyelő kamerát a Művelődési Ház előtti parkban. A kamera telepítésének elsődleges célja, hogy megóvjuk értékeinket a garázdálkodók ellen.

Megkapták a díszkivilágítást Művelődési Házunk főbb pontjai.

A belterületi utak karbantartására felvett közfoglalkoztatottaink naponta többször ellenőrzik a problémás útburkolatokat a sárfelhordás miatt, és az önkormányzati kistraktor is új tolólapot kapott, mellyel naponta többször is végigmegyünk a sárfelhordással leginkább érintett útszakaszokon.

Megtartotta őszutó-őszbúcsúztató rendezvényét a Gyöngyfüzér Óvoda, így elkezdődhet a készülődés az adventi ünnepkörre.

Elkészült a falu első nagy adventi koszorúja, amelyen az első mécsest – advent első vasárnapján - Szalay Kont református Esperes úr és Bartha Mária Zsuzsanna unitárius lelkész asszony ige hirdetése után gyújtottunk meg.

Adventi rendezvényeinken továbbra is szeretettel várunk mindenkit!

Földi István
Kocsord Polgármestere