Polgármesteri beszámoló: 2016.11.07.

 

Polgármesteri beszámoló (2016.10.17. - 2016.11.04.)

Kedves Kocsordiak!

 

Az alábbiakban kívánok számot adni a fenti időszak eseményeiről:

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete 2016. október 10. napján kelt levelében köszönetét fejezte ki jómagamnak, a Képviselő-testületnek, valamint a gépkocsivezetőnek, hogy a Budapesten megrendezésre kerülő Magyar Ifjúsági Vöröskereszt VI. Kongresszusára segítséget nyújtottunk számukra.

Polgármesterségem során is tapasztalom: egyre nagyobb probléma hazánkban és egyben településünkön is a drogfogyasztás. A bűnelkövetők körében igen magas a kábítószer-fogyasztók aránya. Ezért úgy érzem, kötelességem, hogy a rendőrséggel együttműködve segítsek ezen emberek felkutatásában, valamint a drogterjesztés és drogfogyasztás megelőzésében részt vállaljak.

Ünnepélyes keretek között átadásra került a nemrégiben felújított könyvtárunk, melynek a Jókai Mór Általános Iskola falai adnak otthont. Az ünnepségen jómagam is részt vettem és beszédet tartottam. Remélem, hogy megújult könyvtárunk mindenki megelégedésére szolgál majd és mindenki örömét leli majd benne – kicsik és nagyok egyaránt.

Kocsord úgy emlékszik 1956 hőseire hatvan év elteltével, hogy visszahozta nemzetünk zászlaját településünk főútjára, ahol 56 zászló lobog őseink emlékére.

Megtartottuk október 23-ai ünnepségünket, mely rendezvényen többen vettek részt, mint eddig bármikor! Az ünnepségen a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda és a Kocsordi Jókai Mór Általános Iskola növendékei műsorral kedveskedtek a nézőközönségnek. Köszönöm nekik és felkészítő pedagógusaiknak a színvonalas műsort!

Hamarosan elkezdjük a felkészülést az adventi, karácsonyi időszakra is. Bízom benne, hogy közösen tölthetjük az évnek ezt az ünnepi időszakát is! Köszönöm, hogy részvételükkel megtisztelték rendezvényünket és bízom benne, hogy a jövőben is találkozunk!

A Kazinczy utcát követően a Pacsirta utca felújítása is bőven a kiszabott határidő lejárta előtt befejeződött. A Pacsirta utcán is évtizedek óta váratott magára a felújítás, amely terület most térkövet, valamint beton szegőkövet kapott. Hamarosan a Szegfű utca is megkapja az új belvíz-és csatornaelvezető rendszerét. A jövőben a „Katonavég” teljes felújítását kívánjuk napirendre venni.

A Kocsordi Gyöngyfüzér Óvodában elkezdődtek a kézműves foglalkozások az általam az óvodába eljuttatott tökökkel. Nagy sikerrel zárult a halloween-i kézműves foglalkozásunk is a Művelődési Házban. Kicsik és nagyok egyforma lelkesedéssel vágtak bele a tökfaragásba, töklámpa készítésébe. Az elkészített lámpások immár településünk főparkját, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház előtti területet ékesítik.

Nagymértékű rendkívüli települési támogatás Kocsordnak - 8.795.328 Ft!
A konyhafelújításra sikeresen elnyert 9.292.804 Ft pályázati összeget követően most ÚJABB NAGY összeggel gazdagodik településünk: rendkívüli települési támogatás keretében 8.795.328 Ft-ot sikerült elnyernünk! A pályázat sikerességéhez nagymértékben hozzájárult a politikai lobbi erő, az országgyűlési és megyei közgyűlési képviselők segítsége.

Kun Árpád a legjobb horgász Kocsordon! Átvehette az őt méltán megillető horgászkupát Kun Árpád kocsordi lakos, aki a Jakab Zsigmond emlékére, a Kirva-lapos horgásztónál rendezett horgászversenyen elnyerte a „Kocsord legjobb horgásza 2016” címet. Szívből gratulálok ehhez a szép teljesítményhez!

Településünket meglátogatta a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor. Elnök Úrral beszélgetésünk során szó volt az elmúlt fél év eredményeiről, fejlődéséről. Beszélgettünk a sikeresen elnyert pályázatokról, melyek sikerességéhez elengedhetetlen volt a párt lobbi ereje is. Elnök Úr biztosított róla, hogy a jövőben elbírálandó óvoda felújítási pályázat kapcsán is teljes lobbi erejével támogatják majd Kocsordot! A beszélgetést követően ellátogattunk a település több pontjára is, köztük a felújításra váró óvoda épületébe is.

Újabb ruhaadomány érkezik településünkre a rászorulók segítése céljából. A családsegítő-és gyermekjóléti szolgálat munkájának köszönhetően érkezett csomagból a lakosság alsó és felső ruházat, lábbelik közül válogathat. A ruházatot a családsegítő szolgálat épületében lehet megtekinteni. Köszönöm az adományozó nagylelkűségét és a családsegítő szolgálat aktív közreműködését!

Ismét nyertes pályázat! 2.110. 740 Ft! Szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatás Kocsordnak! Első alkalommal nyújtott be ilyen jellegű pályázatot önkormányzatunk és első alkalommal el is nyerte! A fenti összegből 554 mázsa tüzelőanyagot vásárolhatunk, amit a rászorulók kaphatnak meg.

A Magyar Közút javítási munkálatokat végzett az elmúlt napokban a főúton. Főként a peremrészek kerültek felújításra.

Drága nagyapám, Földi István betöltötte 84. életévét. Boldog vagyok, hogy nagyapám, akitől olyan sok mindent tanultam, és akinek olyan sok mindent köszönhetek ilyen szép korba lépett. A Jóisten tartsa meg sokáig közöttünk erőben, egészségben!

Földi István
Kocsord Polgármestere