Polgármesteri beszámoló: 2016.10.17.

 

Polgármesteri beszámoló (2016.09.27. - 2016.10.17.)

Kedves Kocsordiak!

 

Az alábbiakban kívánok számot adni a fenti időszak eseményeiről:

A Kocsord-Bau 2014 Kft-vel kötött szerződés aláírását követően elkezdődtek a kátyúzási munkálatok a településen. A munkálatok szakszerűségét Czellár István alpolgármester Kovács József műszaki ügyintézővel karöltve ellenőrzi, akik mindent rendben találtak.

Kitűztük a székely zászlót a felújított Polgármesteri Hivatal épületére dr. Szondi Szabolcs jegyző úrral.

A Kocsordi Nők Baráti Köre szervezésében megtartottuk Idősek Napi rendezvényünket, melyen szerepeltek többek között óvodásaink, iskolásaink, Lantos Ferenc művész úr. Településünk esperese áldással köszöntötte az időseket. Nagyon örülök, hogy szép számmal részt vettek az ünnepségen, jól érezték magukat és köszönöm a szervezők áldozatos munkáját.

Ötödik alkalommal rendezte meg bázisóvodánk a „Fut a Kocsord!” rendezvényt az egészséges életmód jegyében. Önkormányzatunk gyümölcsitallal kedveskedett a részt vevő gyermekeknek. A célpontnál, a horgásztónál különböző vetélkedők, kreatív programok várták a lakosságot. Büszke vagyok rá, hogy ezen rendezvényünk is nagy népszerűségnek örvend és ilyen sokan megjelentek. A szervezők munkáját ezúton is köszönöm.

A Kölcsey Televízió 35 perc című műsorában élő adásban kérdeztek az elmúlt fél év eseményeiről, fejlődéséről.

A régi szüreti bálok jó hangulatát idéztük fel szüreti batyus bálunkon október 8-án, ahol a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda gyermekei és a FIGURA Néptánccsoport szórakoztatták a résztvevőket. A jó hangulatról Lucsik Tamás és Fia gondoskodtak.

A Barikád újságíróinak meséltem az elmúlt közel fél év eseményeiről, a végbement fejlesztésekről, változásokról, mely megjelent a hetilap október 6.-i számában. Mindenkinek jó szívvel ajánlom.

Téliesítettük a térkő-gyártást – a zimankós időben a felújított Szalacsi-ház ad otthont a napi 1000 db térkő gyártásának, melyet településünk építésére, szépítésére fordítunk.

Újabb ellenőrzésre került sor településünkön a közmunka-programmal kapcsolatosan egy bejelentés alapján, melyet még az ellenőrzés befejezése előtt visszavontak. Az ellenőrzés során mindent rendben találtak, hiányosság feltárására nem került sor. Ez egy újabb bizonyíték a rágalmazásokkal szemben a közmunka-program jogszerű működésére.

Jóval a kitűzött határidő lejárta előtt befejeződött a Kazinczy utca felújítása. Hamarosan a Szegfű és Pacsirta utca is elkészül, valamint a többi mellékutca rendbehozatalát is is tervezzük. Köszönöm a munkát mindenkinek.

Elkezdődtek a rendbehozatali munkálatok az Iskola-tó területén, ahol a Klado 2000 Kft. által megálmodott komplex szabadidő-centrum megvalósítása vette kezdetét. Izgatottan várjuk!

Az Iskola-tó területéről kitermelt földdel feltöltésre kerül a „Kátyó” területe, amely játszótérnek, önkormányzati rendezvényeknek adhatna otthont a jövőben, melyek megvalósítására pályázati forrást kívánunk felhasználni.

Ismét köszöntöttem a születésnaposokat: Szabó Andrásnét, Czine Lászlót, valamint jómagam is betöltöttem a 30. életévemet. A születésnaposokat ezúton is Isten éltesse sokáig, jómagam pedig köszönöm szépen az irányomba érkezett jókívánságokat!

Földi István
Kocsord Polgármestere