Polgármesteri beszámoló: 2016.09.26.

127

Polgármesteri beszámoló (2016.09.12.-2016.09.26.)

Kedves Kocsordiak!

 

Az alábbiakban kívánok számot adni a fenti időszak eseményeiről:

Befejeződött a Polgármesteri Hivatal épületének külső felújítása. Az épület külső falainak hibáit szakembereink kijavították, lefestették. Új színt kapott a lábazat, a csatornák, és a kerítés is. A megújult környezetben továbbra is állunk a tisztelt ügyfelek rendelkezésére.

A Szalacsi-ház teljes külső felújítását követően elkezdődött a ház belterületének rendbetétele is. A felújítás keretében aljzatbetonozást, festést végzünk és megkezdtük a fűtési rendszer kialakítását is.

Kocsordon került megrendezésre Magyarországi Unitárius Nők Országos Szövetségének (UNOSZ) országos találkozója és közgyűlése, melyen jómagam is részt vettem. Boldog vagyok, hogy Kocsord ilyen színvonalas rendezvénynek adott otthont.

Második szabadnapomon a Kocsordi Hóvirág Nyugdíjas Klub tagjaival kiránduláson vettem részt, akikkel többek között Kisvárdán, Sárospatakon, Kassán jártunk és sikerült eljutnom a kedvenc irodalmi alakom, Márai Sándor emlékművéhez is.

Kitűztük dr. Szondi Szabolcs jegyző úrral a Móricz Zsigmond Művelődési Ház homlokzatára a székely zászlót, ezzel is kifejezve támogatásunkat a székely autonómiatörekvésekkel kapcsolatosan.

Elkezdtük az őszi programok szervezését: idősek napi rendezvény, szüreti bál, október 23-i megemlékezés és Halloween-est szerepel a jövőbeni tervek között. A rendezvényekre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A születésnaposokat is köszöntöttem: ezúttal Disznós Károlyt, az „öreg Csihót” 75. születésnapja és Szabó Jenőné Lenke nénit 80. születésnapja alkalmából. Az Isten éltesse őket sokáig erőben, egészségben!

Megkötöttük az Iskola-tó jövőjéről szóló szerződést a KLADO 2000 Kft. ügyvezetőjével, ifj. Bihari Jánossal. A vállalkozó teljesen rendbe hozná a tó területét, és komplex szabadidő-centrumot szeretne létrehozni. Nagyon örülök, hogy a falunak ez a szégyenfoltja is felvirágozhat a jövőben.

A Kocsord-Bau 2014 Kft.-vel szerződést kötöttünk a mellékúthálózat hibáinak kátyúzására, mely szintén régóta váratott már magára.

Nyertes a konyhapályázatunk! A támogatásként elnyert összeg 9 292 804 Ft, melyből az alábbiak megvalósítását tűztük ki célként: akadálymentesítés, feljáró létesítése, burkolás, kézmosási lehetőség biztosítása, illemhely kialakítása,eszközök beszerzése: kombinált sütő-pároló, mosogató medence, 100 db porcelán adagtál. A pályázat elkészítésében közreműködőknek köszönöm szépen a munkáját, a jövőben is számítunk rájuk!

Elkészült a nem rég felújított Polgármesteri Hivatal épülete mögött a megújult biciklitározó is. A tározó új, kibővített tetőszerkezetet, állványozást kapott, új színben pompázik, az itt dolgozók nagy megelégedésére.

Végezetül arra buzdítok mindenkit, hogy éljen választópolgári jogával és vasárnap szavazzon NEM-mel a kötelező betelepítési kvótára!

Földi István
Kocsord Polgármestere