Polgármesteri beszámoló: 2016.08.24.

 

Polgármesteri beszámoló az elmúlt pár hét történéseiről (2016.08.04.-2016.08.24.)

Kocsordon járt az N1TV, Magyarország legnézettebb online televíziója,

akik velem és a falu lakosságával készítettek interjút a választásokat követően történt eseményekről, fejleményekről.

Befejeződött a Jókai utcai vasúti átjáró felújítása, valamint kijavították a főút peremrészeit. Égető szükség volt már ezekre a munkálatokra a közlekedésben részt vevők biztonsága érdekében.

Elindult a megújult www.kocsord.hu! Elkészült és folyamatosan frissül Kocsord új honlapja, ahol számos hasznos információval is találkozhatnak a település hírei mellett.

Megrendeztük az I. Kocsordi Nyári Varázs Gyermektábort. A tapasztalatok és a résztvevők elmondása szerint mindenki remekül érezte magát. Színvonalas programok és finom ételek tették szebbé a szünidőnek ezt a néhány napját. A programok között szerepelt például reggeli torna, tábori dal éneklés, csillámtetoválás, arcfestés, üvegfestés, ugráló vár, karkötő készítés, akadályversenyek stb.

Elkészült a köztéri óra új lapja. Hamarosan ismét működésbe lép az évek óta „élettelen” óra a Móricz Zsigmond Művelődési Ház parkjában.

Elkészült a Móricz Zsigmond Művelődési ház mögötti park felújítása. Ennek a felújításnak több oka is volt, mint például, a terület elhanyagoltsága, valamint a művelődési ház mögötti "támasztó fal" korszerűsítése. (csapadék elvezető kiépítése, támaszfal kialakítása, lépcsők átépítése, térkövezés)

Részt vettem a kocsordi unitárius egyházközösség családi napján, mely nagyon jó hangulatban telt. Ezúton is köszönöm a meghívást, és örülök, hogy ott lehettem.

Elkezdődött az „ipari park” fejlesztése. A Szalacsi ház mögött lévő udvar a közmunkások egyik fő területe. Az udvar lomtalanítása, és az épület felújításának befejezését követően Közmunkás Bázisként üzemel majd a falunak ez a része.

Szélviharral és jégesővel érkezett meg az ítéletidő Kocsordra, mely anyagi károkat is okozott. Hála a Kocsordi Katasztfófavédelmi Csoport önkénteseinek és a szakemberek segítségének gyorsan sikerült elhárítani a veszélyhelyzetet.

Az első szabadnapomon társadalmi munkát vállaltam Kocsord mihamarabbi fejlődése érdekében! Falat vakoltam, betont kevertem, fát pakoltam – mindezt közmunkásainkkal közösen, Kocsord előremozdítása céljából.

Idén első alkalommal, Kocsord is megünnepelte Szent István államalapító királyunk napját, melyen település apraja-nagyja együtt részt vett. Az ünnepséget követően Kocsord történetében először díszpolgári cím átadására került sor, melyet – indítványomra - Szabó Károlyné „Jucika Tanár Néni” vehetett át. Ezúton is szívből gratulálok neki!

A nemrégiben kezdeményezésemre megtartott Kocsord-Mezőfény mérkőzés után Mezőfény polgármestere, Brém László is meghívta Kocsordot egy visszavágóra. Ajándékként az augusztus 20.-ai ünnepségen, a kocsordi történelmi egyházak képviselői által megáldott új kenyeret vittük magunkkal. A mérkőzés nagyon jó hangulatban telt, éppúgy, mint az azt követő vendéglátás, ahol a híres sváb vendégszeretetet is megtapasztalhattuk.

Ismét köszöntöttem az idősebb korosztály tagjait: Jakab Lajosné Olgi nénit, Ónodi Károlyné Ilonka nénit és Dienes Zoli bácsit. Isten éltesse őket sokáig!

 

Földi István
Kocsord Polgármestere


Unitárius egyháztörténeti, kulturális és turisztikai attrakció fejlesztés Kocsordon

Unitárius egyháztörténeti, kulturális és turisztikai attrakció fejlesztés Kocsordon

További információk  ITT

E-hivatal: KOCSORD