Polgármesteri beszámoló: 2016.08.24.

 

Polgármesteri beszámoló az elmúlt pár hét történéseiről (2016.08.04.-2016.08.24.)

Kocsordon járt az N1TV, Magyarország legnézettebb online televíziója,

akik velem és a falu lakosságával készítettek interjút a választásokat követően történt eseményekről, fejleményekről.

Befejeződött a Jókai utcai vasúti átjáró felújítása, valamint kijavították a főút peremrészeit. Égető szükség volt már ezekre a munkálatokra a közlekedésben részt vevők biztonsága érdekében.

Elindult a megújult www.kocsord.hu! Elkészült és folyamatosan frissül Kocsord új honlapja, ahol számos hasznos információval is találkozhatnak a település hírei mellett.

Megrendeztük az I. Kocsordi Nyári Varázs Gyermektábort. A tapasztalatok és a résztvevők elmondása szerint mindenki remekül érezte magát. Színvonalas programok és finom ételek tették szebbé a szünidőnek ezt a néhány napját. A programok között szerepelt például reggeli torna, tábori dal éneklés, csillámtetoválás, arcfestés, üvegfestés, ugráló vár, karkötő készítés, akadályversenyek stb.

Elkészült a köztéri óra új lapja. Hamarosan ismét működésbe lép az évek óta „élettelen” óra a Móricz Zsigmond Művelődési Ház parkjában.

Elkészült a Móricz Zsigmond Művelődési ház mögötti park felújítása. Ennek a felújításnak több oka is volt, mint például, a terület elhanyagoltsága, valamint a művelődési ház mögötti "támasztó fal" korszerűsítése. (csapadék elvezető kiépítése, támaszfal kialakítása, lépcsők átépítése, térkövezés)

Részt vettem a kocsordi unitárius egyházközösség családi napján, mely nagyon jó hangulatban telt. Ezúton is köszönöm a meghívást, és örülök, hogy ott lehettem.

Elkezdődött az „ipari park” fejlesztése. A Szalacsi ház mögött lévő udvar a közmunkások egyik fő területe. Az udvar lomtalanítása, és az épület felújításának befejezését követően Közmunkás Bázisként üzemel majd a falunak ez a része.

Szélviharral és jégesővel érkezett meg az ítéletidő Kocsordra, mely anyagi károkat is okozott. Hála a Kocsordi Katasztfófavédelmi Csoport önkénteseinek és a szakemberek segítségének gyorsan sikerült elhárítani a veszélyhelyzetet.

Az első szabadnapomon társadalmi munkát vállaltam Kocsord mihamarabbi fejlődése érdekében! Falat vakoltam, betont kevertem, fát pakoltam – mindezt közmunkásainkkal közösen, Kocsord előremozdítása céljából.

Idén első alkalommal, Kocsord is megünnepelte Szent István államalapító királyunk napját, melyen település apraja-nagyja együtt részt vett. Az ünnepséget követően Kocsord történetében először díszpolgári cím átadására került sor, melyet – indítványomra - Szabó Károlyné „Jucika Tanár Néni” vehetett át. Ezúton is szívből gratulálok neki!

A nemrégiben kezdeményezésemre megtartott Kocsord-Mezőfény mérkőzés után Mezőfény polgármestere, Brém László is meghívta Kocsordot egy visszavágóra. Ajándékként az augusztus 20.-ai ünnepségen, a kocsordi történelmi egyházak képviselői által megáldott új kenyeret vittük magunkkal. A mérkőzés nagyon jó hangulatban telt, éppúgy, mint az azt követő vendéglátás, ahol a híres sváb vendégszeretetet is megtapasztalhattuk.

Ismét köszöntöttem az idősebb korosztály tagjait: Jakab Lajosné Olgi nénit, Ónodi Károlyné Ilonka nénit és Dienes Zoli bácsit. Isten éltesse őket sokáig!

 

Földi István
Kocsord Polgármestere