Polgármesteri beszámoló: 2016.08.03.

 

Tisztelt Kocsordiak!

 

Engedjék meg, hogy pár mondatban bemutassam, leírjam Önöknek az elmúlt két hétben végzett munkámat, munkánkat.

Pompázik a Móricz Zsigmond Művelődési ház előtti főpark. Társadalmi munkában a kocsordi Katasztrófa Védelmi Csapat. Megújult a Hóvirág Nyugdíjas klub épülete. Szépül és modernizálódik a Szegfű utca. Meghirdettük a Kocsordi "Nyári Varázs" Napközis Gyerektábort. Takarítás alatt a kocsordi "Necske és a Sándor tanya. Megrendeztük az I. Kocsordi Villámtornát. Elkezdődött a kocsordi Közmunkás Bázis épületének a kialakítása. Újabb szépkorút köszöntöttünk. Látogatást tettek többen Kocsordon a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetői közül. Kocsord-Mezőfény mérkőzést szerveztünk. Új jegyzőnk van. Vasúti átjáró felújításába fogtunk.

Befejeződtek a munkálatok, pompázik a kocsordi Móricz Zsigmond Művelődési ház előtti főpark. Mik kellettek ehhez? Festő munkák, ácsmunkák, lakatos munkák, gyomtalanítások, elhasznált textilek eltávolítása, stb ... Gyönyörködhet benne mindenki, aki elhalad mellette.

Társadalmi munkát végzett a kocsordi Katasztrófa Védelmi Csapat. Feladatuk: elhanyagolt csatornák és átereszek tisztítása, bozótvágás stb.

Befejeződött a Kocsordi Hóvirág Nyugdíjas Klub épületének felújítása. A felújításnak és a modernizálásnak köszönhetően, a helyi nyugdíjas klub térkövezett bejárót és új festést kapott, valamint egy kikapcsolódásra alkalmas területet hoztunk létre, ahol szalonnasütési, bográcsozási lehetőségek is adottak lesznek.

A Szegfű utca egy szakasza térkövezett járdát, járólapozott csapadékelvezetőket kapott.

Meghirdettük a Kocsordi Nyári Varázs Napközis Gyerektábort 2016. augusztus 9-10-11. napjára. A programok között szerepel pl.: reggeli torna, mese-gyerekfilm vetítés, táncház, Ki-Mit-Tud stb, valamint kreatív foglalkozások (rongybaba készítés, arcfestés, üvegfestés, gyöngyfűzés stb.) A tábor ingyenes, az étkezést a gyermekek számára biztosítjuk.

Megindult a Sándor tanya útszakaszának és csatornarendszerének a karbantartása is, a „Necskével” párhuzamosan.

Megrendeztük az I. Kocsordi Villámtornát, mely a focisták felkészülését segíti elő a mérkőzésekre.

Megkezdtük a kocsordi Közmunkás Bázis épületének a kialakítását. A Szalacsi ház épülete így a jövőben Közmunkás Bázisként fogja szolgálni településünket. Ennek köszönhetően végre felszabadul a művelődési ház és elkezdhetjük a kulturális programok és kiállítások szervezései az épületben.

uj2

90. születésnapja alkalmából köszöntöttem Katona Ferencnét - Boriska nénit. Isten éltesse sokáig!

Meglátogatta településünket Seres Magdolna, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sajtófőnöke, Kovács Béla Európai Parlamenti Képviselő, Dr. Fülöp Erik Tiszavasvári Polgármestere, Dr. Apáti István Országgyűlési képviselő és még sokan mások, a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetői közül. A találkozó célja: Kocsord jövőbeli fejlesztéseinek megvalósítása.

Futballmérkőzésen mérettette meg magát Kocsord és Mezőfény. A siker ezúttal sem maradt el, Kocsord 5:1-re győzött Mezőfénnyel szemben.

Felújítjuk a Jókai utcai vasúti átjárót. A felújítás ideje alatt teljes útlezárás van érvényben.

Munkába állt Kocsord új jegyzője, Dr. Szondi Szabolcs. Jó munkát kívánok neki!

Köszönöm a munkát és segítséget mindenkinek!

Földi István Kocsord Polgármestere.