Polgármesteri beszámoló: 2016.07.02.

Polgármesteri beszámoló: 2016.07.02.

Boldog és büszke vagyok... Köszönöm a kocsordiaknak!

 

Folytattuk a járdaépítéseket illetve a vízelvezetők építését/javítását. Jelenleg a Szent István, Szegfű, Kazinczy utcában folynak a munkálatok. Dolgozunk az aszfaltozási tervek előkészítésén, a járdafelújításokat szintén folytatjuk…

Az elmúlt napokban, az időjárásnak és az elmúlt évek hanyagságának köszönhetően, több utcában is felmondták a szolgálatot a csapadékelvezetők! A probléma elhárítására katasztrófavédelmi csoportot hoztunk létre, akik folyamatosan javítják az áteresztőket, szivattyúztak és tisztítják az árkokat.

Új díszburkolatot kap a Móricz Zsigmond Művelődési Ház előtti tér. Amint kész vagyunk ezekkel a munkálatokkal, virágosítunk is, illetve kiállítunk egy száz éves tűzoltó szekeret, ami szép dísze lesz a faluközpontnak.

Közparkunk is szépül. Festőink a biciklitárolókat, kandelábereket, kukákat varázsolták újjá. Nagyon szép munka!

Újra régi fényükben várják az utazókat buszmegállóink. Bármelyik falu büszkeségei lehetnének mostantól ezek az építmények, miközben megteremtik a komfortos várakozás feltételeit is.

Megújul a Hóvirág nyugdíjasklub otthona. Térkövezzük a parkolót, lesz szalonnasütő és bográcsozó hely valamint kulturált bicikli tároló. Az épületen festők dolgoznak, rendbe tesszük az előtetőt és az ablakokat.

Elkészült a Kraszna vigadó előtti park. A díszkavicsos, virágos terület üde színfoltjává vált a falunak s méltón hirdeti az értékteremtő munka és szorgalmas emberek sikerét.

A kocsordi Gyöngyfüzér Óvodában jártam. Beszélgettem a pedagógusokkal, felmértem a hiányosságokat illetve igényeket. Nemrégiben 300 milliós összegre adtunk be pályázatot, remélem, nyerünk és az ovink megújulhat a gyerekek, szülők és pedagógusok nagy örömére!

Képviselőtestületünk döntésképtelen volt, mivel 4 képviselőnk nem vett részt az ülésen. Több fontos témában nem született így döntés, a munka áll. Remélem, a következő ülésen teljes létszámban jelen lesz a kocsordi testület és településünk fejlesztését együtt folytathatjuk!

Hatalmas élet alakult ki a Kocsordi Szurkolói Zónában. Egyéb rendezvények mellett, végre a falu apraja-nagyja összejár beszélgetni, együtt lenni és közösen szurkolni. Felemelő érzés, hogy a kocsordiak szeretik egymást, szeretnek együtt lenni s ki tudja, lehet, hogy a közösségépítés mellett, itt is születnek majd nagy ötletek, jó javaslatok, amik falunkat a szebb jövő felé viszik.

Vetítéssel egybekötött előadásra érkeztek hozzánk az ANTSZ munkatársai. Köszönjük a hasznos felvilágosítást! A szexuális felvilágosítás mellett, szó volt a drog-prevencióról és a helyes táplálkozásról is. Megfogadjuk tanácsaikat! Köszönjük a munkájukat!

A Vöröskereszt előadásán vehettek részt a kocsordiak nemrégiben. A hasznos prezentációt köszönjük Szabó Károlyné Jucika néninek!

Jakab Imréné Matild nénit köszöntöttem 90. születésnapja alkalmából. A jó Isten tartsa meg közöttünk még nagyon sokáig!

A választásokról és Kocsordról írt a Barikád magazin. A szerkesztőség nagylelkű felajánlásának hála ingyenesen megkaptuk a rólunk szóló kiadványt, amit aztán aktivistáink minden postaládába eljuttattak. Köszönöm!

Egy kupát és dedikált labdát kaptam a Kocsordi Sportegyesület vezetőjétől, akik ezzel a kedves emlékkel köszönték meg erőfeszítéseimet, amit falunk sportéletéért teszek. Az évértékelőn hallottak és eddigi eredmények alapján én szeretném megköszönni munkájukat! Hajrá Kocsord, továbbra is számíthattok rám!

Elkészültek az első image fotók Kocsordról. A MUOSZ nagydíjas Béli Balázs képeit kiadványokban, megújuló honlapunkon, itt a facebook-on is közzétesszük folyamatosan. Az Alfahír hírportál cikket közölt az első egy hónap fejlesztéseiről, jövő héten érkezik az N1Tv stábja.

Meghirdettük a Kocsordi újság címére kiírt pályázatot, elindítottuk a „Tiszta Udvar, rendes ház” programot.

Földi István
Polgármester