Programok

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés képviselőjeként láttam vendégül a szentegyházi Gábor Áron Líceum 25 diákját Erdélyből

Kedves Kocsordiak!

Szentegyházáról, a Gábor Áron Líceumból 25 diák érkezett a „Határtalanul” program keretében Kocsord településre.

A pályázat testvériskolájukkal, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Gépészeti Szakgimnázium és Kollégium keretein belül került megvalósításra, melynek magyarországi programvezetője Deme Endre, a székelyföldiek programszervezője pedig Tókos Mária osztályfőnök.

Ünnepi megemlékezés Kocsordon

„A haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz.”
(Kossuth Lajos)

Méltóképpen emlékezett a Kraszna partján fekvő Kocsord az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére.

Kedves Kocsordiak!

Fáy András OK Roadshow Kocsordon!

Kedves Kocsordiak!

Ma délután Kocsordon, a Művelődési Ház előtti területen voltak jelen a Fáy András Alapítvány munkatársai, akik az „Esélyt a jövő generációinak” mottó jegyében, a fiatalok pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteinek bővítése céljából rendeztek promóciót a községben.

Testvértelepülések focitornája Kocsordon!

Kedves Kocsordiak!

A mai nap folyamán már második alkalommal került megrendezésre testvértelepülésünk, Mezőfény focicsapata, a Fröhlich és a Kocsord SE közötti barátságos mérkőzés.

A mérkőzés jó hangulatban zajlott, melyet a Művelődési Házban megrendezett vendéglátás követett, amely során finom gulyásleves, töltött káposzta, valamint túrós és lekváros fánk volt a menü.

Fergeteges farsangi rendezvény a Kocsordi Jókai Mór Általános Iskolában

Kedves Kocsordiak!

Ma délután Katona Attila Igazgató Úr meghívására részt vettem dr. Szondi Szabolcs jegyzővel és Andráskáné Rádi Bettina aljegyzővel a Kocsordi Jókai Mór Általános Iskola farsangi mulatságán, ahol a tanulók változatos, színvonalas műsorszámokkal szórakoztatták a közönséget.

A kocsordi Kraszna Horgászegyesület 2018. évi közgyűlése

Kedves Kocsordiak!

Ma tartotta 2018. évi közgyűlését a Kraszna Horgászegyesület, melyen az előző évhez hasonlóan Jakab János egyesületi elnök meghívásának köszönhetően jómagam is részt vettem.

A gyűlésen értékelték a 2017-es eredményeket és szó volt az ez évi célokról és feladatokról.

Halad az M49-es gyorsforgalmi út építésének előkészítése!

Végre megoldódni látszik Kocsord és a térség katasztrofális közlekedési helyzete, melyről a magyarepitok.hu oldalon olvashatnak! Ez egy több évtizedes probléma, mellyel eddig is foglalkozni kellett volna az itt élők érdekében, hiszen rengeteg a baleset, napi 15-18.000 gépjármű halad át a településen, melyet mi, kocsordiak érzünk a leginkább.