Megtartotta ballagási ünnepségét a Kocsordi Gyöngyfűzér Óvoda

Megtartotta ballagási ünnepségét a Kocsordi Gyöngyfűzér Óvoda

Kedves Kocsordiak!

Ma délután egy szívemnek kedves meghívásnak tettem eleget, hiszen részt vettem a Gyöngyfűzér Óvoda búcsúzó növendékeinek ballagási rendezvényén a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy néhány mondatban én is elbúcsúztathattam az iskola küszöbén álló nagycsoportosokat.

"Kedves Gyerekek! Kedves Szülők! Tisztelt Pedagógusok! Kedves Kocsordiak!

Kocsord község polgármestereként nagy szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda ballagási ünnepségén.

Nagy örömömre szolgál, hogy ebben az örömteli pillanatban én is itt lehetek és elmondhatom gondolataimat, jókívánságaimat a búcsúzó nagycsoportosoknak, szüleiknek, nagyszüleiknek és az óvoda valamennyi dolgozója számára. Mindig szívesen lépem át az egykori óvodám ajtaját, hiszen annak idején én is annak az épületnek a falai között nevelkedtem olyan óvónénik kezei között, mint például Imre Gyuláné Borika Óvó Néni, Czine Endréné Valika Óvó Néni vagy az én kedvenc dajkám Imre Józsefné Juliska Néni és még sorolhatnám. Nagy szeretettel gondolok vissza azokra a felhőtlen gyermekévekre, melyet – a szüleim mellett – az óvodának, az itt dolgozó pedagógusoknak, dajkáknak köszönhetek. Hiszen egy jó pedagógus szinte harmadik szülő a gyermeknek, és egy életre szóló meghatározó élmény számára. Sosem fogom elfelejteni a konyhás nénik szorgos kezeit sem, akik nap mint nap finom ételekkel örvendeztetik meg kicsiket és nagyokat egyaránt.

Kedves Ballagó Ovisok!

Minden óvodás életében eljön az az idő, amikor a játékokkal teli, színes csoportszobát felváltja a tanterem, és a gondoskodó óvónénik és dajkák helyett a tanító nénik és bácsik egyengetik majd az útjaitokat. Új kalandok várnak rátok a betűk, a számok, az iskola világában, az ovis hátizsákot felváltja az iskolatáska, a játékot pedig a tanórák, a tanulás. Búcsút vesztek az óvónéniktől, dajkáktól és minden itt dolgozótól, akik az elmúlt években féltő gonddal vigyázták minden léptetek, tanítottak, neveltek titeket. Remélem, hogy mindig jó szívvel gondoltok majd vissza óvodánkra és az itt eltöltött, játékos, vidám éveitekre!

Kedves Szülők!

Most Önökhöz szólok.

Ezúton szeretném megköszönni, hogy megtisztelték bizalmukkal a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvodát és legféltettebb kincsüket, a gyermeküket intézményünk falai között vigyázhatták az elmúlt években. Úgy gondolom, hogy most már Önök is érzik: jól döntöttek annak idején, hiszen rengeteg kiváló pedagógus és dajka szárnyai alatt tölthették el óvodás éveiket a gyermekeik. A nevelőtestület folyamatosan arra törekszik, hogy legjobb tudása szerint, minél változatosabb programokkal és játékokkal segítse elő a gyermekek fejlődését és a közösség építését. Úgy gondolom, hogy jó úton járnak és erre a legjobb példa a ballagó ovisok csoportja: hiszen munkájuknak köszönhetően a gyermekek színes élményekkel gazdagodva, biztos alapokon kezdhetik meg iskolai tanulmányaikat. Ehhez kívánok jó egészséget a szülőknek és gyermekeknek egyaránt"

Ezúton is köszönöm a meghívást! Minden ballagó ovisnak kellemes szünidőt, az első osztályos tanulmányaikhoz pedig sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:
Földi István